Mediahuijaus Hungrybeast

Toinen lukijani on jo varmaan havainnut aiemmista posteistani ristiriitaiset tunteeni mediaa kohtaan (ja voisi minulle myös huomauttaa että itsehän luot sitä koko ajan).

No mielelläni harrastan kriittisyyttä lukemieni ja näkemieni asioiden uskottavuuteen. Tästä ajatelmasta minulle tulee kylläkin ongelma, mistä saan tietoni, mihin voin luottaa, koska suurimman osan tiedosta saamme jostain mediasta toisten tekemänä ja emme voi kaikkea kokeilla itse.

Asiaa voidaan jatkaa esimerkiksi koululaitokseen, eikös suomenkin koulukirjoissa ollut jos vaikka minkälaisia vääristyelmiä sotahistoriastamme ja neuvostoliiton suhteista.

Johonkin on kylläkin uskottava siitä ei pääse minnekkään
Esimerkiksi voisin ottaa sienet, joku media sanoo minulle että kärpässieni on myrkyllinen, kyllä minä sen uskon enkä ala syömään sitä tai teklemään omia myrkyllisyystestejä naapurin kissan avulla. Asiasta lisää myohemmissä postauksissa= Sitten taas minulle sanotaan että siitake on okei, ja heti syön sen....olenko sinisilmainen ja naiivi...GULLIBLE.

Josta pääsen aasin siltaa pitkiin otsikon toiseen sanaan HUNGRYBEAST joka on australian ABC1 alkanut uusi sketsi sarja, tai semmoista tutkivaa komediaa, tai mikä siitä nyt kehittyykään,,,Chaser anyone Tämä on tuoretta tavaraa uuunista joten et ehkä suomen mediasta viela sitä löydä.

He tekivät kokeen jossa he keksivät sosiaali tutkimus laitoksen Levitt institute tekivät heille webbi sivut kirjoittivat 10 sivuisen raportin australian erikaupunkien asukkaiden sinisilmäisyydestä. Siis raportti ja kaikki oli ihan keksittyä, he jopa sanovat raportissaan niin.

Seuraavaksi he tekivät lehdistötiedotteen (pitäisi ehkä käyttää sanaa media tiedoite, onko se käytössä suomessa) ja halusivat nähdä kuka tarkistaa lähteet,,,,jessus koko juttu meni täydestä, media raportoi uudesta tutkimuksesta ja kukaan ei tarkistanut lähteitä.
En ole varma saako sitä katsoa suomessa mutta voit yrittää webbisivuilta.

Huolestuttaa...onko ne sienet sittenkin terveellisiä, tapaako se kännykkäsäteily sittenkin minut.

ok jos en nyt lopta niin juuri heränneet ajatukset pitävät minut poissa uuden kodinhoitohuoneen rakentamisesta.

xxx

0 comments:

Post a Comment