On niin helppo nukahtaa

Kuinka helppo onkaan vain tuijotella omaan napaansa ja unohtaa maailman parantaminen.


Voi kun pitäisi uusi keittiö rakentaa ja pyykkikoneelle omat tilat, (se kone on ollut viimeisen vuoden minun työpajassani). Eihän näin voi elää teen nämä tärkeät asiat ensin ja sitten autan muita...

No aion käyttää vanhan keittiön kaapistoja uudessa pesuhuoneessa, siitä näiden asioiden yhtäaikaisuus. Rahahuoletkin minua painaa varsinkin kun tulee kaikki tuhlattua materiaan ja muuhun oman elämän olon parantamiseen. Lapsia pitää katsoa ja ojentaa elämäntiellä. Perhesuhteita huoltaa ja sitä rataa. Töissä on kiirettä ja uraa pitää luoda, ehkä huomenna autan muita ihmisiä.

Tunnistaako kukaan itsessään samanlaista ajattelua, kirjoittaminen oli minulle helppoa koska noin ajattelen. Miten sinä, laitatko auttamisen oman etusi jälkeen?

Mitä yritin teille kertoa tuossa yllä on se että meillä kaikilla on paljon tehtävää elämässä mikä on kiirellistä ja on hyvin helppo unohtaa itsensä arkiasioiden hoitamiseen.

Mutta käsisydämmellä, onko sinulla aikaa pelastaa jonkun henki tai terveys?

Oh tänään on aika tiukaa ei minulla juuri nyt ole aikaa, menen meidän koulun teatteriryhman kokukseen ja sieltä sinne ja tänne bla bla bla...(yhdistystoimintahan oli aika suosittua suomessa, eikö)

Itseäni piiskaan, kun en ole kerinnyt viikkoon parantamaan maailmaa, olen keskittynyt omiin asioihini ja ei se paljoa vaatisi jos maailman saisin omalta osaltani paremmaksi. (hah nyt keksin tekosyyn etta jos kirjoitan tänne ja sillä tavalla herätän jonkun toisen ajattelemaan ja ehkä auttamaan toista toisia. Mutta eipä taida paljoa maailmaa parantaa pelkkä kirjoittelu,,,jos ei ole Obama tai Perez Hilton (jolla on yli 10 miljoonaa lukijaa päivittäin)

Mielestäni oli hyvä idea se jossa oli joku yhdistys (heh heh) johon kuuluvat poimivat joka päivä yhden roskan kadulta ja laittoivat sen roskiin, ajatteleppas miten kiva ja yksinkertainen ajatus.

Itse yritän aina ravistaa itseni hereille ja hyviin töihin. Mutta helposti se on vain sananhelinää, no ei siitä haittaa ole vaikka pieniäkin hyviä asioita tekisi.

Random act of kindness, eli tehdä tuntemattomille ihmisille hyviä tekoja on kiva tapa olla hyvä toisille sillä on mielestäni se hyvä vaikutus, että he saattavat tehdä hyviä tekoja muille ihmisille, ja siitä rullaportaille kaatuneen mummon auttamisesta saattaa kehittyä ketjureaktiona jossain muualla hyvinkin iso auttaminen jollekin toiselle.

Mutta ei, taidan vain miettiä minkälaiset kaakelit keittiöön ja pitäisikö ostaa uusi talo, stereot tai auto ja kuinka saisin ylennyksen,,,tämä oli sarkasmia että ymmärtäisimme paremmin kuinka me eletään aika hassuksi kääntynyttä maailmaa, onkohan ne hipit sittenkin oikeassa.

joo minun unelmani on elää pienellä farmilla ja tehda kaikki itse mahdollisimman pitkälle.
Kyllä olisi hauska luopua mukavuuksista (tiettyyn rajaan asti joka on semmoinen joka ei turhaa kuormita muuta yhteiskuntaa tms) ja kyllä olen valmis jopa antamaan pois mukavuuksia. (helppo sanoa ajattelet)

Ylelliset lomamatkat jättäisin väliin (muistuta minua jos olen suomeen lähdössä) tai vaikka tämän minun nykyisen keittiöremontin kohdalla en hakisi semmoista kiltävää kaunista ja modernia uutta keittiötä vaan ihan mielelläni kokoaisin keittiöni muiden jo hylkäämistä paloista jolloin siitä tulisi toimiva ja siisti, mutta ah niin värikäs ja epämuodikas.

Olen kyllä suunnitellut ecotaloa, täällä se on helpompaa kuin suomessa kun oikein rakennettuna ei tarvi huolehtia lämmityksestä tai jäähdytyksestä (me ei käytetä kumpaakaan) mielessäni on pyörinyt semmoinen teräs talo jossa on aurinkokennot luonnollinen tuuletus, isot vesi tankit maan alla jne jne

Ai niin Maailmanparannukseen takaisin tällä hetkellä tekosyyni on että tämä sijoitus pitää ensin saada valmiiksi ja ehkä seuraavaksi elämäksi pääsen muuttumaan hipiksi, no sitä odotelessa yritän tehdä hyviä tekoja ja jos huomaan tai kerrotte minulle epäkohdan niin lupaan korjata sen parhaani mukaan.

Kylläpäs ajatus näin kesäaamuisin harhailee, sitä piti kirjoittamani että katsoin eilen viimeinkin sen Slumdog Millionaire leffan, suosittelen.

Hyvät viikonalut itse kullekin, ja pls, tehkäää hyviä tekoja toisillenne niistä tulee hyvä mieli, mitä jos tarjoudut kantamaan jonkun kassit, tai haravoidessasi oman etupihan, jatkat naapurin puolelle, tai peset vaikka naapurin auton, tai jos kadulla on roskia pysahdyt ja nostat ne ja sitä rataa.

Että se on vaikeaa olla hyvä

1 comments:

Unknown said...

Maailmanparannus voi alkaa pienestä siemenestä, jonka saat itämään jonkun lukijasi mielessä... se joku ei välttämättä heti tee asialle mitään, ei välttämättä edes tietoisesti aio tehdä, mutta jossain vaiheessa, odottamatta, "vahingossa" vaikka tulee tehneeksi... Kuten sanottu, pienistä puroista kasvaa virta. Ekotalon prototyypin esittelyä ootellessa... :)

Post a Comment