Uskonnosta

Kylläpäs maailmassa riittää paljon parannettavaa, kuten nyt tämä minun krapulani. Täytin tuossa hiljattain tasavuosia ja sitä oli sitten mukava juhlia vaimon kanssa ihan kaksistaan. No tuli nautiskeltua yli omien kykyjen ja jälkiseuraamukset ovat sen mukaiset. oh tämä kärsimysten tie. Josta tuli mieleen Raamattu, ja kristinusko yleensä, oletteko huomanneet kuinka paljon kärsimystä siinä on,,,minkä takia.

Uskonto yleensäkin on uskon asia, selitämpä hiukan ajatuksiani. Kasvoin suomessa kunnon tapauskovaiseksi, kävin häissa, hautajaisissa sun muissa kirkollisissa juhlissa )sanomalla häät assosioin ne kirkkohäiksi,,,maistraatin kauttahan vain mennään naimisiin Ö= .

Minut on kuulemma kastettu, kävin rippikoulunkin luimuilemassa, en edes kyseenalaistanut sitä.

Joskus 1990 luvun alussa alkoi kuulumaan huhuja kirkosta eroamisesta ja minäkin sitä silloin ajattelin ihan siltä kannalta etta miksi annan rahojani pois jollekin kultille. En tainnut koskaan muistaa menn eroamaan. No muuttaessani Austraaliaan joskus 1998 ja saadessani sitten poikani sanoin vaimolleni että missäs tämä poika kastetaan.

Tapoihin kangistuneena en edes ajatellut että miksi pitäisi, no vaimo kysyi sitä ja aloin ajattelemaan että miksi pitäisi?

Skitsofreniat, anteeksi Scientologit alkoivat saada mainetta myös tässä joku aika sitten johtuen heidä värväämistään julkuista kuten Tom Cruise ja John Travolta )Battelfield Earth oli muuten mielestäni ihan kelpo leffa. Naureskelin heille kun USKOVAT tuollaiseen UFO hömpötykseen, kunnes tajusin että heillä on tasan yhtapaljon oikeutusta ja todisteita omaan uskoonsa kuin esim kristinuskolla. Eli molemmat perustuu uskon asiaan eivätkä faktoihin.

Sama pätee tietenkin kaikkin muihinkin uskontoihin, kunnes toisin todistetaan.

Miksi meillä on sitten valtionkirkko suomessa. Se pitäisi lakkauttaa pikimmiten, kirkko saa olla ja porskuttaa, kaikki saa uskoa kehen haluaa ja jos siitä ei ole muuta haittaa muille niin se on ihan ok, mutta ei siihen tarvita valtionkirkkoa.

Joku jo jossain sanoinkin että jos meillä ei olisi valtionkirkkoa niin ei tarvitsisi miettiä kuinka järjestetään tasa+arvoinen uskonnon opetus vaan opetetaan tarpeen mukaan. Kysynnän ja tarpeen laki.

Esimerkiksi Australiassa ilmoitti 70 000 ihmistä uskonnokseen Jedi (joo se tähtien sota) tuossa 2001 vaiko kaksi olleessa väestölaskennassa.
Olen yksi heistä, ja hei sehan on uskon asia, minulla on siita ihan yhtäpaljon todisteita kuin kristityillä omistaan.

Oikeasti uskon että täytyy olla elämää jossain muualla (muilla planeetoilla), Tällä elämällä ei ole mitään tekemistä meidän kanssamme, me olemme vain kehittyneet evoluution kautta ja ihmis aivot toimivat siten että on paljon helpompi elää kun voi turvata johonkin korkeampaan voimaan.

xcv

0 comments:

Post a Comment