Rasistisadistinatsisika

Onkohan kyse poliittisesta korrektisuudesta vai mistä mutta me olemme kaikki nykyään otsikon kaltaisia henkilöitä. Tai ehkä kyse on siitä että nykyään mietitään näitä rajoja ja kysymyksiä enemmän ja ajatukset leviää laajemmille kansanryhmille.

Ajatelkaapa kuinka moni meistä ajatteli rasistisesti lapsena syödessään neekerinpusua tai sita neekerin lakritsaa, molemmat taitaa olla kiellettyjä ja minustahan tekee rasistin se että en edes ajattele niiden olevan rasistisia, siis olen niin syvälle juurtunut rasisti että en edes huomannut sitä.

Mielenkiintoista on myös ajatella sanoja nigger ja boy, katsoin yhtä muhammed Alin haastattelua jossa haastattelija sanoi johonkin asiayhteyteen jonkun sanan joka kuullosti pojitteluta,,,herran jee herra Ali melkein repi sen haastattelijan pään irti. No ehkä se oli vain media stuntti.

Nigger sana on kyllä erittäin paha Ameriikan mailla.

Minulle tuottaa vaikeuksia löytää suomenkielestä tällä hetkellä korrekti termi. Älkääkä sanoko että ei minun pitäisi jaotella ja edes tarvita termiä, tottakai tarvitsen esimerkiksi jos kuvailen henkilöä, tummat hiukset ja ruskeat silmät, ja silloin se ihon väri on siina myös tärkeä oli se sitten punakka punaniska tai valkoinen albiino.


Samanlaisia esimerkkejä meidän opituista huonoista tavoista löytyy muiltakin elämänaloilta.

Ajatellaan homoseksuaaleja, kun minä kasvoin isksi niin oli yleinen haukkuma sana kutsua jotakuta hoomoksi.

Tai ryssittely, tai ruotsittelu, siis molemmat haukkumamielessä, Teoriassa nämä kaikki ovat yhtä pahoja nimittelyjä joilla yritetään laittaa toinen ihminen alas johtuen hänen geneettisestä taustasta tai syntyperästä, seksuaalisesta suuntautumisesta tms. Tai jopa se vaimojen hellan ja nyrkin väliin laitto.

No onneksi asiat ovat kääntyneet jo paljon paremmaksi, onkohan siihen ollut isona auttavana tekijänä tiedotusvälineet ja asioista puhuminen julkisesti. Mielenkiintoinen asia on muuten ollut se kun nyt viime vuosina on suomessa kaikki tulleet ulos kaapista. Siis tarkoitan sitä että suomessa ollaan jo avoimesti homoja, ei olisi tullut kuuloonkaan noin 10 vuotta sitten.

Heja Suåmi

0 comments:

Post a Comment