Kansalaissota sisallissota vapaussota ja muuta mukavaa

Perhana, lahti aakkoset, pitaisi kone ehka kaynnistaa uudelleen. Minullahan on ulkomaalainen nappis (mikas sen oikea nimi olikaan) ja siina kaytan sitten vain eri kieli asetuksia ja sitten arvailen missa ne skandinaaviset kirjaimet sijaitseekaan, olette ehka huomanneet kun valilla on hulluja merkkeja vaarissa ja viela hullummissa paikoissa. Skandinappain kaytosta en ole viela kysymysmerkkkia loytanyt, joten et taida loytaa sita myoskaan minun blogistani. Vai loydatko. Missa nappaimiston kohdassa se muuten on.

takaisin asiaan

Kansalaissota sisallissota vapaussota isoviha ja muutama muu josta en muista kuulleeni ja jos kuulin niin ehka minulle ei osattu kertoa asioista.

Ajatukseni sai alkunsa Antti Tuurin kirjasta Kylmien Kyytimies, joka on Taneli Makelan lukemana mielenkiintoinen, ei ehka yhta hyva kuin taivaanraapija, jossa samainen juro Taneli Makelan hahmo oli New yorkissa siirtolaisena. No nyt han on palannut pohjanmaalle ja on sisallissodan aikana ruumiskuskina. Han itse haluaa olla neutraalina, mutta hengissa pysyakseen on valkoisiin pain kallistuva.

Jatkoa ajatuskululleni sain Helsinginsanomien heinakuun kuukausiliitteesta jossa puhuttiin verisesta suomen historiasta, ja ei nyt ei puhuta romanttisista talvisota kuvauksista vaan raakuuksista raiskauksista ja orjuudesta.

Hesarin jutussa lainattiin aika paljon kirjaa viha joka nayttaa olevan loppuunmyyty nyt. Juttu sai miettimaan kauhulla niita raakuuksia mita ihminen toista kohti on valmis tekemaan, ja ei se ole ainoastaan ryssa joka niin tekee, siksi tahan on hyva vetaa tuo meidan sisallissota jossa kumpikin puoli oli tietaakseni yhtalailla elain toiselleen. jessus mika meita ihmisia vaivaa.

Olisi mielenkiintoista saada kaikki faktat esiin ne karuimmatkin ja meita suomalaisia kaunistelemattomat, sita voisi tuntea itsensa likaiseksi, vaikka ei ne isien tyot pitaisi poikia liata.

Liikuttava tarina oli myos lapsiorjat, suomesta vietiin joku 20 000 orjaa ja nuoret pojat olivat arvokkaimpia. Mitakohan heille sitten tapahtui, onkohan Putinin iso iso vanhemmat sukua?.

Katsoin juuri Hailuodon wiki sivun eip' ollut mainintaa verisesta perjantaista, jolloin 200 venalaista meni sinne ja tappoi kirvein 800 pakolaista tassa on jonkun tutkimusta aiheesta, tieda mika on sitten totta ja mika ei, asiaa hankaloittaa sen vanhuus ja sitten se peittely jota suomessa harrastettiin.

Sitten tuli pikkuviha ja sitten tuli sisallissota ja maailman sodat. Jotenkin tuntuu kauheimmilta nuo ensimmaiset, vaikka lopputulos on sama tapoit sitten kiduttamalla, kirveella tai tykilla, yksikaan ei ole toista inhimillisempi vaikka silta tuntuukin.

Jospa kaikki ajattelisimme toisistamme hyvia ajatuksia, ja emme heti ala nimittelemaan naapuria ryssaksi vaikka silla isompi auto onkin ja emmeka mitaan isompaakaan pahaa ala toisillemme tekemaan.
Luulisin etta silloin olisimme paljon paremmalla sortilla koska mielestani kaikki alkaa yksittaisen ihmisen kaytoksesta. Jos jokainen ihminen olisi hyvaa tarkoittava niin ei meilla silloin olisi hatia mitia.

mita sanot etta ei nykyaan enaa semmoista tapahdu,,,kosovo,,,tai mites se venaja siella georgiassa, muistaako kukaan,,,siksihan meilla on se venajan taitoinen puolustusministerikin.

loppuun voi laittaa tyton sanoman Topeliuksen koivu ja tahti sadusta:

Suomi on niin suuri ja me niin pienet! Emme ikinä löydä kotiamme.


satu kertoo kahdesta orjaksi ryostetysta lapsesta jotka karkaavat venajalta takaisin kotiinsa ja muistavat ainoastaan kotipihassa oleen koivun ja sen oksien lapi nakyvan tahden

ajattelin laittaa naihin postauksiin myos kommenttini muualta, tassa hesarin keskustelu palstan kommenttini
Sattumalta kuuntelin juuri Antti Tuurin kylmien kyytimiehen audio kirjan, ah se oli niin todentuntuista kerrontaa Taneli Makelan lukemana, ehka johtuen hanen juroudestaan ja sopivuudesta siihen henkilohahmoon.

Kirja laittoi kyllakin miettimaan ihmisen julmuudesta toista kohtaan, enka nyt erittele pelkastaan suomalaisia julmina, ehei se taitaa olla ihmisissa sisaan rakennettu elementti. Mika sen saa sitten laukeamaan ja varsinkin isossa kaavassa leviamaan, kuten natsi saksassa Kamputseassa kiinassa tai suomessa. Ei mielestani voi sanoa etta se johtuu vain siita etta noudatetaan kaskyja, kun puhutaan suurista uhrimaarista, niin tarvitaan paljon pahuuttakin sen toteuttamiseen ja lukuisia ihmisia joissa pahuus on paassyt valloilleen.

Toisena sattumana oli se että eilen sain kaverilta sen kuukausiliitteen kesältä jossa käsiteltiin sita Isonvihan aikaa ja kuinka silloin suomea tapettiin raiskattiin ja kidutettiin, kylla ihminen on paha.
maailmanparantaja

2 comments:

Unknown said...

Minusta sodassa tappamisessakin on tasoeroja... jos tapat nopeasti ja tehokkaasti esim. pommilla, se on uhreille "helpompaa"... jos näin voi sanoa... ei siinä ehdi tajuta kun on jo autuaammilla metsästysmailla. If you gotta go, go quick. Mutta teloitukset, jopa kiduttaminen, joissa uhri joutuu kärsimään pitkään... siinä kulkee minun rajani asioista joita en voi hyväksyä.

Ai niin ja se kysymysmerkki on kai yleensä skandinäppäimistössä numerorivissä, nollanäppäimestä seuraava oikealle, shiftin takana.

Alexander Tukiainen said...

Kiitoksia kommentista Kaarina,
Siinä mallia muille jotka ette lue minun blogia, mukava kantaaottava ja omat mielipiteensä omaava lukija.

=????jee löytyi kysymysmerkki kiitoksia siitä
Alex

Post a Comment