Marraskuu

Marraskuu

Ohi syyskuun

läpi repaleisen lokakuun

kaipuun kaljakori kilisee

yli taivaan

päivät niinkuin varisparvi

raahautuu

Noinhan Miljoonasade joskus meidankin mukana renkutti, vai oliko se toisinpain.

Oli yllatys huomata Marraskuun vaihtuneen, niin se aika rientaa vaikka kuinka yritan sita hidastaa ja harmaita kiharoitani varjata.

Aika rientaa jo senkin tahden etta on elamassa aivan hirveasti kiireita (remonttia ja yksinhuoltajan arkea), mietin jo tana aamuna etta en kirjoita enaa Maailmanparantajaan mitaan muuta kuin paivitykset jos esim saan aitiyspakkaus projektin kayntiin tms. tai keksin kuinka saan sen Indonesian kireiden housujen kiellon kumottua.

On ollut hiukan mielessa aloittaa seksi blogi, siis sellainen jossa voisi jutella avoimesti ihmisten seksuaalisuudesta, ei semmoinen porno saitti mutta semmoinen jossa voisi mietiskella erilaisia seksuaalisuuten liityvia uskomuksia tapoja ja tabuja. joo se voisi olla mielenkiintoista. heh heh

Minka takia blogeihin kirjoitellaan, kai se on se ajatuksien julkituomisen tarve, tai kerralla isommalle tuttavapiirille itsensa ilmaiseminen.

Entas Facebook, joo on minulla se mutta en kayta, kavin kerran tai kaksi siella ja mietin jalkeenpain mita tein siella,,,menin katsomaan mita entiset heilat ja kaverit tekevat, eli tirkistelin, ja siksi se kait onkin niin suosittu haluamme tirkistella toisiamme. No mina en siihen langennut, vaan jatkoin matkaani muille ajankayttosaiteille.

Ajankayttosaiteista tuli tarjouksen tavalla vastaan TV kaista (.fi) eli semmoinen jossa voi katsoa suomi telkkaria netissa, ihan mielenkiintoinen ja hyva palvelu, paitsi etta saa kylla hakemalla hakea hyvaa suomalaista tuotantoa. No katselen nyt kokatessani jotain MOT tai poliisitv tms ohjelmia, minulla on kahden viikon koekatsontaaika tvkaistalta jolla ajalla voin tayttaa kovalevyni tv tuotannolla, ja katsella sitten kun kerkian.
all right maailmanparantaja voi olla tauolla tai ei, mutta tarpeen tulllen kirjoittelen mita mieleen tulee, antakaa vain rohkeasti palautetta tai laittakaa maailmanparantaja teksti savumerkeilla Gothamin yotaivaalle.
xcv

Kesämaanantaita

Rakas päiväkirja istun tässä katsellen kesäaamun heräämistä, koirakin on jo lähtenyt itsekseen ulos, yleensä hän odottaa minun heräämistäni.

Viikko hurahti taas ihan huomaamatta, tai se on väärin sanottu. Kyllä minä sen viikon huomasin ja kyllä minun tekemiseni muutkin sen viikon aikana huomasivat. Melua ja melskettä riitti koti remppa rintamalla. Viikko meni vain niin nopeasti etten kerinnyt maailmaa parantamaan.

Laittelin keittiöön uuden ikkunan, ettei sitä tarvi sitten alkaa laittamaan kun uusi keittiö on paikoillaan. Se oli semmoista mukavaa kirvesmies hommaa ja siinä sai muutamia mukavia ajatuksia, mitähän ne oli, olisi pitänyt kirjoittaa ne ylös heti kun muistin.

Jotain minä mietin kauneudesta ja siitä pinnalisuudesta josta aiemmin mainitsin, mutta en kuolemaksinikaan muista mitä se oli, se oli todellakin jotain mullistavaa heh heh

Minulla jäi alakerrasta muutama levy ja paatin käyttää ne meidän toimiston kattoon ja seiniin joten aloitin sen projektin sivutöinä, joo tiedän pitäisi lopettaa toinen projekti ensin.

Viikonloppuna olin kilttiä vävypoikaa ja menin kyläilemään anopin kanssa tadin luokse. Paikallinen Ikea oli siinä matkalla ja käväisin katsomassa mitä heillä olisi keittiörintamalla tarjolla.

Heillä oli koivu puiset kappien ovet 80% alennuksella, että joo siita ratkesi minkavariset kaapin ovet tulee, oville ei tule hitaa kuin muutama satanen jotta jos kyllastyy parin vuoden päästä niin voi vaihtaa uudet. EEEEEEIIIHGHHH

Huomaatteko olen kulutusyhteiskunnan uhri. Ajattelen ehkä että joo joo minä olen hyvä ihminen nämä muut ovat huonoja, minä kierrätän en kuluta teen hyviä tekoja, PUUTA HEINÄÄ.

Tuo minun keittiön tekeminen on juuri sitä mitä meidän tulisi välttää.

Ok jos todella ajatellaan, niin minun käytännollisesti tarvitsisi vain vaihtaa yksi työtaso (rikki), ja antaa olla toinen erivärisenä.

Kaikki muu minkä teen on vain sen vuoksi että saan toimivamman ja kauunimman sekä myyvämmä keittiön. Mutta ei se ole välttämättömyys. Että joo taidampa ottaa rikkaa omasta silmästäni tämän päivän.

Anopista tuli mieleen kierrätys, hän on semmoine vanhan kansan ihminen joka ei heitä hukkaan mitään muuta kuin roskat, eli kaikki hänen silmissään käyttökelpoinen menee kirrätykseen, esim voirasioista saa hyviä pakasterasioita ja sitä rataa.

No olen puhunut hänen kanssaan muusta kierrätyksestä, ja aina silloin hän on kuin väärällä radiokanavalla.

Heillä on viikottainen uutiskirje hänen asumallaan vanhusten palvelu kylässä. (paikka joka on suunniteltu vanhemmille ja sielta saa ostaa-vuokrata asuntoja, esim rivitalon pätkän ja palvelut ovat sitten helposti saatavilla)

Tämä uutiskirje on auktoriteetteja kunniottavalle anopilleni, tiedattehan ajalta jolloin ylioppilas oli herra ja tohtori oli seuraava jumalasta, kuin raamattu.

No kirjeessä oli nyt kierrätys ohjeet ja nyt hän sitten miettii että kuinkas kaikki kirrätetään ja stressaa että meneekös ne nyt oikein.

Tyhmä homma vain tässä kylässä että siellä on vain yksi 200 litran kierrätys laatikko noin kymmentä taloutta kohden, meillä kerskakuluttajilla täyttyy semmoinen parissa viikossa.

No hyvä että alkavat kierrättämään.

Kerroin tästä kahdestakin syystä, ensiksi siksi että on varmasti paljon ihmisiä maailmassa jotka ei edes ajattele kierrätystä, vaikka se meille tuntuukin luonnolliselta. (vai heittäisitko kassilisen pulloja sekajätteisiin)

Samanaikasesti kun se kierrätys tuntuu meistä luonnoliselta niin teemme itse jotain yhtä ajattelematonta luonnon kannalta, kuten tämä kerskakulutuksemme, katsokaa minua kun rakennan uuden keittiön, laitoin uuden ikkunakin ja nyt lähden tästä toimistoa levyttämään.

kuulemisiin
ai niin somalimies oli supon rekrytoitavan, mielenkiintoista, jotain outoa myös, jäi jotenkin mieleen tuo otsikko

On niin helppo nukahtaa

Kuinka helppo onkaan vain tuijotella omaan napaansa ja unohtaa maailman parantaminen.


Voi kun pitäisi uusi keittiö rakentaa ja pyykkikoneelle omat tilat, (se kone on ollut viimeisen vuoden minun työpajassani). Eihän näin voi elää teen nämä tärkeät asiat ensin ja sitten autan muita...

No aion käyttää vanhan keittiön kaapistoja uudessa pesuhuoneessa, siitä näiden asioiden yhtäaikaisuus. Rahahuoletkin minua painaa varsinkin kun tulee kaikki tuhlattua materiaan ja muuhun oman elämän olon parantamiseen. Lapsia pitää katsoa ja ojentaa elämäntiellä. Perhesuhteita huoltaa ja sitä rataa. Töissä on kiirettä ja uraa pitää luoda, ehkä huomenna autan muita ihmisiä.

Tunnistaako kukaan itsessään samanlaista ajattelua, kirjoittaminen oli minulle helppoa koska noin ajattelen. Miten sinä, laitatko auttamisen oman etusi jälkeen?

Mitä yritin teille kertoa tuossa yllä on se että meillä kaikilla on paljon tehtävää elämässä mikä on kiirellistä ja on hyvin helppo unohtaa itsensä arkiasioiden hoitamiseen.

Mutta käsisydämmellä, onko sinulla aikaa pelastaa jonkun henki tai terveys?

Oh tänään on aika tiukaa ei minulla juuri nyt ole aikaa, menen meidän koulun teatteriryhman kokukseen ja sieltä sinne ja tänne bla bla bla...(yhdistystoimintahan oli aika suosittua suomessa, eikö)

Itseäni piiskaan, kun en ole kerinnyt viikkoon parantamaan maailmaa, olen keskittynyt omiin asioihini ja ei se paljoa vaatisi jos maailman saisin omalta osaltani paremmaksi. (hah nyt keksin tekosyyn etta jos kirjoitan tänne ja sillä tavalla herätän jonkun toisen ajattelemaan ja ehkä auttamaan toista toisia. Mutta eipä taida paljoa maailmaa parantaa pelkkä kirjoittelu,,,jos ei ole Obama tai Perez Hilton (jolla on yli 10 miljoonaa lukijaa päivittäin)

Mielestäni oli hyvä idea se jossa oli joku yhdistys (heh heh) johon kuuluvat poimivat joka päivä yhden roskan kadulta ja laittoivat sen roskiin, ajatteleppas miten kiva ja yksinkertainen ajatus.

Itse yritän aina ravistaa itseni hereille ja hyviin töihin. Mutta helposti se on vain sananhelinää, no ei siitä haittaa ole vaikka pieniäkin hyviä asioita tekisi.

Random act of kindness, eli tehdä tuntemattomille ihmisille hyviä tekoja on kiva tapa olla hyvä toisille sillä on mielestäni se hyvä vaikutus, että he saattavat tehdä hyviä tekoja muille ihmisille, ja siitä rullaportaille kaatuneen mummon auttamisesta saattaa kehittyä ketjureaktiona jossain muualla hyvinkin iso auttaminen jollekin toiselle.

Mutta ei, taidan vain miettiä minkälaiset kaakelit keittiöön ja pitäisikö ostaa uusi talo, stereot tai auto ja kuinka saisin ylennyksen,,,tämä oli sarkasmia että ymmärtäisimme paremmin kuinka me eletään aika hassuksi kääntynyttä maailmaa, onkohan ne hipit sittenkin oikeassa.

joo minun unelmani on elää pienellä farmilla ja tehda kaikki itse mahdollisimman pitkälle.
Kyllä olisi hauska luopua mukavuuksista (tiettyyn rajaan asti joka on semmoinen joka ei turhaa kuormita muuta yhteiskuntaa tms) ja kyllä olen valmis jopa antamaan pois mukavuuksia. (helppo sanoa ajattelet)

Ylelliset lomamatkat jättäisin väliin (muistuta minua jos olen suomeen lähdössä) tai vaikka tämän minun nykyisen keittiöremontin kohdalla en hakisi semmoista kiltävää kaunista ja modernia uutta keittiötä vaan ihan mielelläni kokoaisin keittiöni muiden jo hylkäämistä paloista jolloin siitä tulisi toimiva ja siisti, mutta ah niin värikäs ja epämuodikas.

Olen kyllä suunnitellut ecotaloa, täällä se on helpompaa kuin suomessa kun oikein rakennettuna ei tarvi huolehtia lämmityksestä tai jäähdytyksestä (me ei käytetä kumpaakaan) mielessäni on pyörinyt semmoinen teräs talo jossa on aurinkokennot luonnollinen tuuletus, isot vesi tankit maan alla jne jne

Ai niin Maailmanparannukseen takaisin tällä hetkellä tekosyyni on että tämä sijoitus pitää ensin saada valmiiksi ja ehkä seuraavaksi elämäksi pääsen muuttumaan hipiksi, no sitä odotelessa yritän tehdä hyviä tekoja ja jos huomaan tai kerrotte minulle epäkohdan niin lupaan korjata sen parhaani mukaan.

Kylläpäs ajatus näin kesäaamuisin harhailee, sitä piti kirjoittamani että katsoin eilen viimeinkin sen Slumdog Millionaire leffan, suosittelen.

Hyvät viikonalut itse kullekin, ja pls, tehkäää hyviä tekoja toisillenne niistä tulee hyvä mieli, mitä jos tarjoudut kantamaan jonkun kassit, tai haravoidessasi oman etupihan, jatkat naapurin puolelle, tai peset vaikka naapurin auton, tai jos kadulla on roskia pysahdyt ja nostat ne ja sitä rataa.

Että se on vaikeaa olla hyvä

Oletko onnellinen?

Minä olen onnellinen. En nyt mitenkään pulppuilevan iloinen ja naantalin aurinko mutta tarkan tieteellisen analysoinnin päätteeksi voin sanoa olevani onnellinen.

Onnellisuus ei mielestäni riipu paljoakaan ulkoisista seikoista, mielestäni se on sisäisen rauhan löytämistä. Esimerkiksi minä olen oravanpyörässä juostessani saanut paljon mainetta rahaa ja kunniaa (joista on vain viime mainittua jäljellä). Minulla on ollut mielenkiintoisia työtehtäviä, työkavereita ja utelias mieli. Hoitelin oravan pyörää koko rahalla ja koko rahan vuoksi.

Nyt taasen köyhäilen ja harjalla ajan kaverita ja sukulaisia pois etuovelta kun heitä näen välttääkseni liikoja sosiaalisia kontakteja (jos haluat nähdä minut surullisena niin kutsu minut kissanristiäisiin). Mutta onnellisuus tuntuu löytyvän jostain sisältä. Sillä tavalla että kun istahtaa alas ja ottaa aamukahvin käteensä, niin ei voisi elämältä enää muuta vaatia.

Katselin nauhalta viikonloppuna vanhaa sarjaa Isänmaan toivot, siinä oli semmoinen perus oravanpyörä kohtaus, (liiotelutu toki) nainen tapasi miehen baarissa ja suurinpiirtein kysyi häneltä että paljonko sinä tienaat, haluan liikkua vain ihmisten kanssa jotka ovat samalla tasolla kanssani.

Jossain muualla joskus kuulin siitä miten ihmisillä nykyyhteiskunnassa on tapana luokitella toisensa sen mukaan mitä he tekevät työkseen,,,kun jostain henkilöstä puhutaan tai esittäydytään niin suurin piirtein heti kysytään että mitäs sinä teet työksesi ja sen avulla sitten luodaan kuvaa siitä henkilöstä.

No tietenkin se antaa kuvan henkilöstä,,,ehkä kuitenkin pinnallisen ja photoshopatun. Monesti on niin että ihmiset ovat vain ajautuneet johonkin ammattiin, kuten minä ennen lentokoneisiin ja insinörttiytteen, tai joku hirmu iso ajattelija saattaa olla putkimiehenä, ei sillä ettei putkimiehenä olokin vaatisi ajattelua, no tiedätte mitä tarkoitan.

Asuessani Melbournen Collingwoodin kaupungin osassa, joka on boheemia huume aluetta kaiken maailman lieveilmiöineen (alueella on ensimmiset vilkkaat ostoskadut ja raitsikka linja tultaessa kaupungin vuokrakasarmeilta kaupunkiin pain, siitä boheemisuus tai semmoinen tietty katukuvan ilme).
No se oli minulle ensimmäinen suuren maailman osoite ja jessus se olikin aikamoista hulabaloota pohjanmaan pojalle.

Siellä kumminkin opin sen että ei kannata katsoa siihen ulkokuoreen ihmistä arvioidessa tai luokitellessa (kysyt että miksi pitäisi luokitella, no ei pitäisikään mutta alitajuntani vain tekee niin) no siellä näki tohtoreita sun muita rähjäisissa vaatteissa kävelemässä varvastossut jalassa.

Oli vapauttavaa huomata omat ennakoluulonsa vääriksi, vieläkin huomaan joskus ajattelevani ihmisistä heidän menestyksensä mittareina. Paljonko tienaat missä työskentelet onko komea auto oletko julkaissut paljon natureen. Lupaan etten enää edes alitajuisesti niin tee,,,,ja huomenna sanon teille ai niin muistatteko Martin, se kaveri joka on Nokialla puhelinsuunnittelija....

ai niin meni taas haku teille tämä kirjoitus no ettei onnellisuus liikoja vaivaa, laitan tämän päivän ikävät otsikot tähän. joista piti kirjoittamani

Maailman nälänhätä pahempi kuin koskaan sitten vuoden 1970

Kuopiossa saattaa liikkua koirien myrkyttäjä

Kansanmurhaoikeudenkäynnin Ruandan-osuus päätökseen

kertokaa minulle miten me nämä tämmöiset asiat lopetetaan

jaloissa poltaa sormet naputtaa ja katse harhailee

Kärsimätön, joo se minä olen, eilen aloin jo katsomaan Current Affair ohjelmaa että missäs on se osuus josta heille informoin. Puhun siis siitä puhelinluettelo postauksesta päivää aikaisemmin. Toinen asia mitä mietin on Nigger sana, Kuuntelen päivisin tuntikaupalla Howard Sternin sateliitti lähetyksiä ja niissä tulee hyvin ilmi Amerikassa oleva suuri pelko N sanan käytöstä. He kaikki ymmärtävät siinä olevan huonon kaiun ja sanaan kytkeytyvän rasistisuuden.

Itse yritän ymmärtää sitä että miten sana voi olla niin paha että jotkut ihmiset jopa haluaisivat kieltää sen. Muistatteko muuten miten iso kohu tuli siitä Seinfield näyttelijän (Kramer) Nigger sanan käytöstä hänen stand upissaan.

Mitkä sanat itse koen rumiksi ja alentaviksi,,,Slut ja cunt ovat sanoja joita en haluaisi kuulla, suomenkielestä sellaisia ovat huora jaa en nyt keksi mitään muuta (en yleensä kiroile paljoa). keksiikö lukijat yhtään.

Mutta ei se minusta silti pitäisi niin pahaksi mennä että jotkut sanat pitäisi kieltää.

Montako prime time showta löydatte nykyään jotka käyttää n sanaa,,,laskekaa jos edes kuulette sanan enää.

SUPO ASIO ja muut vekkulit

Keitän puuroa ja käveleskelen ikkunalta toiselle katselllen kuinka erikoisjoukkojen miehet asettuvat asemiin taloni ympärille. Antavatkohan he minun syödä puuroni loppuun ennen kuin potkivat etuoveni sisään. Pitäisikö avata se ovi valmiiksi, vaikka siinä kärsisi tilanteen dramaattisuus, mutta samalla säästyisi minun vaivalla entisöimä melkein satavuotias lyijylasi ovi.

On ne hyviä kun koirakaan ei tee muuta kuin kiermurtele minun jaloissani huomion toivossa, eika huomaa painostavaa tunnelmaa mikä leviää aurinkoiseen naapurustoomme.
Tyyntä ennen myrskyä ne kait sanoo tämmöisestä tunteesta.

Lukija varmaan miettii että mistäs nyt tuulee, no minulla kuten varmaan muillakin ajatuskehitelmät syntyvät pikkuosasten summana, sattuma toisensa jälkeen tapahtuu joista teen sitten johtopäätökseni. Haistan savua, lämmittää niskasta kuulen rätinää,,,seinä on tulessa takanani (epätodennäköisempi vaihtoehto olisi että siellä on lohikäärme)

No minähän olen poliisivaltion kannalla, jolla tarkoitan sitä että minun mielestä viranomaisilla tulee olla erittäin laajat oikeudet jos on aihetta olettaa rikoksen tapahtuneen tai olevan suunnitteilla. Esimerkiksi jos minun epäiltaisiin olevan rikollinen tai muu heijari, niin he saisivat tulla ja potkia minun oveni sisään ja roudata minut putkaan (viikoksi, ei vuosiksi) ja sitten kun paljastuu että en ole syyllinen, he vain korvaisivat vahingot. Kaikki tämä vain tulisi tapahtua avoimesti ilman salailua, siis sitähän tapahtuu nytkin, useimmiten emme vain tiedä siitä ja jos jotain vuotaa meille niin emme tiedä onko tieto vain syötetty meille.

Muutama vuosi sitten ASIO n pojat meni Melbournessa jonkun lehden toimistoon ja vei kaiken,,,en koskaan nähnyt selityksiaä tapahtuneesta, jostain syystä mediakin lopetti siitä puhumisen hyvin nopeasti. Asiaa hakiessani tuli tämä vastaan.

Anti-terror bungle, 2001

A few weeks after the September 11, 2001 attacks on the United States, mistakes led ASIO to incorrectly raid the home of Bilal Daye and his wife. It has been revealed that the search warrant was for a different address. The couple subsequently sought damages and the embarrassing incident was settled out of court in late 2005, with all material relating to the case being declared strictly confidential.[18]


Miksi juttu on sitten julistettu salaiseksi, jos se oli vain väärä osoite kuin jossain komediassa,

Rapatessa roiskuu ja isoveli valvoo joka on mielestäni hyvä asia.

Google analyticsillä katselin teidän lukijoiden tietoja, älkää huoliko en näe muuta kuin teidän nimenne, seksualliset taipumukset jne (wow hello, call me honey).

Ei vaan sillä näkee mistä maasta ja milta serveriltä ja kuinka usein on käyty blogillani, elikkä esim että Elisan serverilta joku helsingista käyttäen firefoxin browseria on käynyt sivuilla.

No minullahan oli joskus aiemmin postaus jossa oli kaikki rasistiset termit otsikossa,,,natsi rasisti jne jne,,,arvatkaa tuliko mielenkiintoiset serverit lukijoiksi. Sisäministeriön poliisiosasto, puolustusvoimat (ja he viettivät siellä pisimpään) ja sitten Canberrassa yksi serveri josta johdetaan tämän maan tiedustelua ja jossa on myos suomen suurlahetystö,.

Sieltä polku johti suomen konsuliin Sydneyhin...hmmmm minun alter egoni ei tunne ketään noissa kaupungeissa, mutta minusta tuntuu että häntä seurataan.

Ah me niin rakastamme salaliittoteorioita. jessus unohdin sen ulkooven, nyt ne sen jo potkaisi, crash bang kabong


Puhelinseksiä, paperin tuhlausta ja avunpyyntöjä



Onko sinulla koskaan semmoinen tunne että sinun tekisi mielesi tehdä tuhat ja yksi asiaa mutta aika ei vain yksinkertaisesti riitä. Minulla on, no toivottavasti saan sammaloituvan maailmanparannuskiven vierimaan ja hoitamaan aluskasvillusuutensa omalla vierintävoimallaan.

(joo mietin samaa, että mitähän ne laittaa minun kahviini täällä)

Minulla itselläni on tällä hetkellä tuhat asiaa sun muuta tehtävää, pitäisi kirjoittaa kirja (ihan huvikseni vain, kun se olisi kuin lukisi hyvää kirjaa paitsi että itse saisi päättää mitä tapahtuu ja missä mennään,,,joo seikkailukirja), mutta blogi tehtailu ja maailmanparannus vie siltä tarvittavaa aivokapasitettia, eli minun pitaa miettiä pidankö kuusi lukijaani tyytyväisenä blogissa (jep suosio kasvaa, pidä itseäsi etuoikeutettuna kerrontani asiantuntijana jos olet pitänyt minut tarkkailussa alusta asti) vai kirjoitanko itsekustanteen jota sitten väkisin tungen tuttujeni kirjahyllyyn, ja jota ei edes vaimoni (djong supo, yksityiskohta taustastani teille) lue koska hän ei puhu-lue suomea, hi hurraa loysin valiviivan, se on kauttaviivan alapuolella, tai siis sama nappi tassa englantilaisessa nappiksessa----- jee kyllä tämä tästä.

Nyt tekisi mieleni alkaa opettelemaan photoshopin ja Adoben CS3 paketin käyttöä, joo kyllähän minä osaan photoshopilla leikkiä, mutta olisi kiva oppia layerit sun muut oikein kunnolla. Pitäisi piirtää yksi veranta jotta saisi lupaanomukset matkaan. pitäisi tehdä muutama muukin suunnitelma, laittaa roinaa myyntiin ebayhin, tehda uuden keittiön suunnitelmat ja sitten rakentaa se, ja onhan minulla vielä vanhat projektit menossa alakerrassa joita joudun säännöstelemään rahoittajan toivomuksesta, hoh hoijaa, sitä romantiikkaa ja seksiäkin pitäisi vielä saada.

No tänä aamuna (05.30 sunnuntai, kylma 23 asteinen päivä luvassa joka on aika epätavallista nyt jo kevään rullatessa, lämpötilat pitäisi olla noin 5 astetta enemmän.) mietiskelin näitä ajatuksiani kun kerroin koirallemme että meneppäs asioillesi, ensin takaovelle ja sitten etuovelle, etuoven avatessani huomasin portaiden edessä kaksi isoa puhelinluetteloa.

Siis meillä täällä tuodaan semmoiset isot puhelin luettelot vuosittain, harmittaa, en ole aukaissuttkaan luetteloa moneen vuoteen siksihan meillä on netti, siis täällä saa puhelinnumerot ilmaiseksi netti luettelosta http://www.yellowpages.com.au/ bisneksiä varten ja yisitysten numerot löytää sitten täältä http://www.whitepages.com.au/wp/

Aloin miettimään että kuinkahan monta ihmistä ajattelee samoin,,,montako luetteloa menee hukkaan,,,miten ne saa loppumaan...pikaisen haun tuloksena huomasin että en ole ainoa joka asiasta karsii, joku sanoi amerikassa että siellä jaetaan 540 miljoonaa luetteloa vuosittain, jessus, täältä hain vähän tietoa http://www.paperlesspetition.org/moreinfo.php

  • North American Yellow Pages Print Distribution: 540 million directories
  • Global Industry Revenue: $26 billion
  • U.S. Industry Revenue: $14 billion
  • Revenue from printed directories: 97%
  • Revenue from online directories: 3%
Siinä se ongelma näköjään onkin, eli nuo kaksi viimeistä riviä........se rahan saaminen., jessus että siitä tuleekin rahaa,,,,silloin rahalla on myös valtaa. hmmmm äläs huoli,,,asia voisi onnistua vanhalla yleisövaikuttamisen muodolla, eli jos sille saadaan julkisuutta tarpeeksi niin joku ottaa asiakseen ajaa sitä politiikassa ja luoda systeemin jossa on helppo sanoutua irtiniiden jakelusta, kuten meillä on täällä niin kutsuttu Do not call register.

pitääpä kirjoittaa ajankohtaisuutisten toimitukseen ja kuullostella asiaa,,,,tjaa taitaa mennä paperityöläisiltä työpaikat,,,sorry

Edit

Kirjoitin paikalliselle karpolle eli tamanhetkiselle ajankohtaisohjelmien kuningattarelle Tracey Grimshaville ysi kananvan Current affairiin, toivottavasti ongelma saa julkisuutta,,,vaikka puhuisin ennemmin seiskan vanhan Naomin kanssa...heh heh hauska unencyclopedia artikkeli

Asbesti

Muistan nuorena, ehkä 17 viiva 19 vuotiaana olin korjaamassa autoa (ni) ja pakoputki tietenkin vuoti, ah tiesuolan luvatussa maassa kaikissa minun vanhoissa autoissani tuntui olevan vuotava pakoputki. No tällä kertaa se putki ei ollut ruostunut puhki vaan vuoto oli pakosarjan ja varsinaisen putken liittymäkohdassa.

Kyseisessä liittymäkohdassa on pyöreä tiiviste keraamisesta aineesta aivan kuin sementtilevystä, en nyt tiedä mistä se on tehty. No silloisella kansantietämyksellä asbesti oli aika mainiota tavaraa ja olin etsimässä asbesti narua jota aiemmin olimme käyttäneet vastaavaan liitokseen.

No paikallisen putkiliikkeen poijat sanoivat heti että se on kiellettyä nykyään. En nyt muista mitä siihen hätään tiiviisteeksi löysin.

Asia tuli mieleen kun luin artikkelin kansanuutisista artikkelisissa puhutaan nukkuvasta aikapommista suomessa. Asbestista, suomessa kiellettiin asbestin käyttö 15 vuotta sitten.

Artikkelin mukaan asbestille altistui vuosien saatossa 200 000 ihmistä joista sairastui 9000...herran jumala, miksi tämä ei ole pää uutinen mediassa. joka mediassa.

Muutettuani Australiaan asbesti tuli minulle ensimmaisen kerran vastaan oikein tietoisesti. Täällä on ollut isoja oikeustaisteluja paikallista isoa valmistajaa James Hardieta kohtaan. Asiasta saa parhaiten yhteenvedon ehka ystavastamme Wikista jumalattomia summia joutuu firma korvaamaan, ja täällä asia on ollut julkisuudessa uutisissa sun muissa.

Suurta ihmetystä sitten herättikin se että kansanuutisissa sanottiin että korkeinoikeus oli suomessa paattanyt että ei ollut aikanaan tarpeeksi tietoa ja siksi ei voida syyttää ketään.... hmmm mitenköhän on vai onko se raha mikä suomessa näin päätti.

"""Asiantuntijat ovat puhuneet Suomen kaikkien aikojen suurimmasta työympäristökatastrofista. Vuosittain 100–200 ihmistä on kuollut asbestitauteihin. Asbestialtistuneiden liiton ja Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän tällä viikolla järjestämässä tilaisuudessa ennakoitiin kuolleiden määrän nousevan ensi vuonna 300:aan.

Voisi puhua myös kaikkien aikojen vähätellyimmästä ongelmasta. Syylliset ovat päässeet vähällä. Korkein oikeus on katsonut, ettei asbestin haitoista ollut takavuosikymmeninä niin paljon tietoa, että työnantajat olisivat vastuussa taudeista. Suomalaisessa lääketieteen oppikirjassa asbestipölyn vaarallisuus osoitettiin tosin jo vuonna 1945."""


perhana asia heti lehtiin ja uutisiin,,,vai eikö se ole tarpeeksi muodikas, jos siis luet tätä, laita asia kiertämään kavereidesi keskuuteen,,,jos ei muuten niin ainakin sen takia että tietoisuus remonntitöoiden vaarallisuudesta lisääntyy sille tasolle jolla se on täällä

(täällä tulee aina mietittyä asbestia ennen kuin aloittaa remontin)


viikonloppu terveisin...tulenkestävin

Kansalaissota sisallissota vapaussota ja muuta mukavaa

Perhana, lahti aakkoset, pitaisi kone ehka kaynnistaa uudelleen. Minullahan on ulkomaalainen nappis (mikas sen oikea nimi olikaan) ja siina kaytan sitten vain eri kieli asetuksia ja sitten arvailen missa ne skandinaaviset kirjaimet sijaitseekaan, olette ehka huomanneet kun valilla on hulluja merkkeja vaarissa ja viela hullummissa paikoissa. Skandinappain kaytosta en ole viela kysymysmerkkkia loytanyt, joten et taida loytaa sita myoskaan minun blogistani. Vai loydatko. Missa nappaimiston kohdassa se muuten on.

takaisin asiaan

Kansalaissota sisallissota vapaussota isoviha ja muutama muu josta en muista kuulleeni ja jos kuulin niin ehka minulle ei osattu kertoa asioista.

Ajatukseni sai alkunsa Antti Tuurin kirjasta Kylmien Kyytimies, joka on Taneli Makelan lukemana mielenkiintoinen, ei ehka yhta hyva kuin taivaanraapija, jossa samainen juro Taneli Makelan hahmo oli New yorkissa siirtolaisena. No nyt han on palannut pohjanmaalle ja on sisallissodan aikana ruumiskuskina. Han itse haluaa olla neutraalina, mutta hengissa pysyakseen on valkoisiin pain kallistuva.

Jatkoa ajatuskululleni sain Helsinginsanomien heinakuun kuukausiliitteesta jossa puhuttiin verisesta suomen historiasta, ja ei nyt ei puhuta romanttisista talvisota kuvauksista vaan raakuuksista raiskauksista ja orjuudesta.

Hesarin jutussa lainattiin aika paljon kirjaa viha joka nayttaa olevan loppuunmyyty nyt. Juttu sai miettimaan kauhulla niita raakuuksia mita ihminen toista kohti on valmis tekemaan, ja ei se ole ainoastaan ryssa joka niin tekee, siksi tahan on hyva vetaa tuo meidan sisallissota jossa kumpikin puoli oli tietaakseni yhtalailla elain toiselleen. jessus mika meita ihmisia vaivaa.

Olisi mielenkiintoista saada kaikki faktat esiin ne karuimmatkin ja meita suomalaisia kaunistelemattomat, sita voisi tuntea itsensa likaiseksi, vaikka ei ne isien tyot pitaisi poikia liata.

Liikuttava tarina oli myos lapsiorjat, suomesta vietiin joku 20 000 orjaa ja nuoret pojat olivat arvokkaimpia. Mitakohan heille sitten tapahtui, onkohan Putinin iso iso vanhemmat sukua?.

Katsoin juuri Hailuodon wiki sivun eip' ollut mainintaa verisesta perjantaista, jolloin 200 venalaista meni sinne ja tappoi kirvein 800 pakolaista tassa on jonkun tutkimusta aiheesta, tieda mika on sitten totta ja mika ei, asiaa hankaloittaa sen vanhuus ja sitten se peittely jota suomessa harrastettiin.

Sitten tuli pikkuviha ja sitten tuli sisallissota ja maailman sodat. Jotenkin tuntuu kauheimmilta nuo ensimmaiset, vaikka lopputulos on sama tapoit sitten kiduttamalla, kirveella tai tykilla, yksikaan ei ole toista inhimillisempi vaikka silta tuntuukin.

Jospa kaikki ajattelisimme toisistamme hyvia ajatuksia, ja emme heti ala nimittelemaan naapuria ryssaksi vaikka silla isompi auto onkin ja emmeka mitaan isompaakaan pahaa ala toisillemme tekemaan.
Luulisin etta silloin olisimme paljon paremmalla sortilla koska mielestani kaikki alkaa yksittaisen ihmisen kaytoksesta. Jos jokainen ihminen olisi hyvaa tarkoittava niin ei meilla silloin olisi hatia mitia.

mita sanot etta ei nykyaan enaa semmoista tapahdu,,,kosovo,,,tai mites se venaja siella georgiassa, muistaako kukaan,,,siksihan meilla on se venajan taitoinen puolustusministerikin.

loppuun voi laittaa tyton sanoman Topeliuksen koivu ja tahti sadusta:

Suomi on niin suuri ja me niin pienet! Emme ikinä löydä kotiamme.


satu kertoo kahdesta orjaksi ryostetysta lapsesta jotka karkaavat venajalta takaisin kotiinsa ja muistavat ainoastaan kotipihassa oleen koivun ja sen oksien lapi nakyvan tahden

ajattelin laittaa naihin postauksiin myos kommenttini muualta, tassa hesarin keskustelu palstan kommenttini
Sattumalta kuuntelin juuri Antti Tuurin kylmien kyytimiehen audio kirjan, ah se oli niin todentuntuista kerrontaa Taneli Makelan lukemana, ehka johtuen hanen juroudestaan ja sopivuudesta siihen henkilohahmoon.

Kirja laittoi kyllakin miettimaan ihmisen julmuudesta toista kohtaan, enka nyt erittele pelkastaan suomalaisia julmina, ehei se taitaa olla ihmisissa sisaan rakennettu elementti. Mika sen saa sitten laukeamaan ja varsinkin isossa kaavassa leviamaan, kuten natsi saksassa Kamputseassa kiinassa tai suomessa. Ei mielestani voi sanoa etta se johtuu vain siita etta noudatetaan kaskyja, kun puhutaan suurista uhrimaarista, niin tarvitaan paljon pahuuttakin sen toteuttamiseen ja lukuisia ihmisia joissa pahuus on paassyt valloilleen.

Toisena sattumana oli se että eilen sain kaverilta sen kuukausiliitteen kesältä jossa käsiteltiin sita Isonvihan aikaa ja kuinka silloin suomea tapettiin raiskattiin ja kidutettiin, kylla ihminen on paha.
maailmanparantaja

Seksi eikun fluori

Seksistä piti kirjoittamani, siitä puhe mistä puute heh heh, mutta tuli fluori mieleen ensin, eli seksiä saatte sitten hetken päästä.

Fluori on omassa mielessäni aina ollut semmoinen kultainen ihanuus joka suojelee hampaitani uljaan prinssin lailla.

Lapsena sain kouluterveydenhoidon hammaslääkärikäynnillä semmoisen Aku Ankka hammassuojan teho fluorausta varten. En kyllä tiedä miksi kutsun sitä Aku Ankan nimellä, ei se ollut kovin ankan nokan oloinen, lähinnä nyrkkeilijän hammassuojaa muistuttava systeemi joka laitettiin suuhun. No ilmeisesti me lapset tunsimme itsemme ankaksi ne fluorisuojat suussa.

En koskaan kyseenalaistanut fluoria, uskoin täysin siihen mitä minulle sanottiin, onko se vähän sama juttu kuin lapsen usko vanhempiinsa, kun lapsi on pieni niin vanhemmat ovat kaikessa oikeassa, ja sitten joskus esi teiniiässä ehkä huomaakin että isä ei olekkaan supermies.

En vieläkään kyseenalaista fluoria, on se syvään juurtunut tuo uskomus, sitähän voisi ajatella ihan vaikka uskontona, siis eihän minulla ole siitä tutkimusperäistä tietoa vain se mita minulle on iät ja ajat kerrottu epävirallisesti ja mainoksissa.

Minkä takia fluori nyt on enemmän mielessäni kuin se mukava seksi, no Täällä Queenslandissä aloitettiin juomaveden fluoraus viime jouluna, ja silloin ihmetykseni oli suuri kun sille kuului paljon sora ääniä.

Soraäänillähän on myös se taipumus että ne kuuluvat parhaiten, kiitos median tuon rakkahan, muutaman vastustajan avulla saadaan asiasta kuva kuin sillä olisi hirveä ja laaja vastustus.

Yllätykseni oli suuri kun eräs suomalainen tuttuni sanoi että tottakai vastustan fluorin lisäämistä veteen.

Mielenkiintoista, ja nykyään internetin kultaaikana löydämme ihan yhtä monta ns. luotettavaa lähdettä puoleen jos toiseenkin, katsokaapa kuinka monta tohtoria tutkimuksineen he ovat löytäneet vastustuksen puolustajiksi (ihanan vastakohtaiset sanat peräkkäin).
fluorin vastustajat ry

No minä taidan edelleen pysyä fluoriuskovaisena ja jatkaa kuten tähänkin asti. Liian hankalaa alkaa toisenlaista totuutta tähän asiaan löytämään, jos sitä onkaan.
niin siitä seksistä....

perjantain kevennys englanniksi

Queensland Government at work.

Three contractors are bidding to fix a broken fence at the Queensland Parliament Buildings.
One is from Ipswich, another from Logan and the third is from Kenmore.

All three go with a Parliament official to examine the fence.

The Ipswich contractor takes out a tape measure, does some measuring then writes down some figures.
"Well," he says, "I figure the job will run about $900, $400 for materials, $400 for my crew and $100 profit for me."

The Logan contractor also does some measuring and figuring, then says, "I can do this job for $700, $300 for materials, $300 for my crew and $100 profit for me."

The Kenmore contractor doesn't measure or figure, but leans over to the Parliament official and whispers, "$2,700."

The official, incredulous, says, "You didn't even measure like the other guys! How did you come up with such a high figure?"

The Kenmore contractor whispers back, "$1000 for me, $1000 for you, and we hire the guy from Logan to fix the fence."

"Done!" replied the government official.

lyhennettyjä postauksia

huomaatte varmaan että kirjoitan aika lyhyesti isoistakin asioista enkä käy niistä jälkeenpäin hiomassa särmiä ja virheitä pois, mielestäni kirjoitus säilyy sillä tavallä tuoreempana, eikä siitä tule kaiken väittelyn tappavaa loppuun asti mietittyä järkälettä joka ottaa huomioon kaiken ja jokaisen.

Lähinnä kirjoituksilla on tarkoitus herättää ajatelemaan niin minut itseni kuin teidatkin.

ja kerätä äänestäjia whoh whoh whoh haaa pahanilkistä naurua

Mediahuijaus Hungrybeast

Toinen lukijani on jo varmaan havainnut aiemmista posteistani ristiriitaiset tunteeni mediaa kohtaan (ja voisi minulle myös huomauttaa että itsehän luot sitä koko ajan).

No mielelläni harrastan kriittisyyttä lukemieni ja näkemieni asioiden uskottavuuteen. Tästä ajatelmasta minulle tulee kylläkin ongelma, mistä saan tietoni, mihin voin luottaa, koska suurimman osan tiedosta saamme jostain mediasta toisten tekemänä ja emme voi kaikkea kokeilla itse.

Asiaa voidaan jatkaa esimerkiksi koululaitokseen, eikös suomenkin koulukirjoissa ollut jos vaikka minkälaisia vääristyelmiä sotahistoriastamme ja neuvostoliiton suhteista.

Johonkin on kylläkin uskottava siitä ei pääse minnekkään
Esimerkiksi voisin ottaa sienet, joku media sanoo minulle että kärpässieni on myrkyllinen, kyllä minä sen uskon enkä ala syömään sitä tai teklemään omia myrkyllisyystestejä naapurin kissan avulla. Asiasta lisää myohemmissä postauksissa= Sitten taas minulle sanotaan että siitake on okei, ja heti syön sen....olenko sinisilmainen ja naiivi...GULLIBLE.

Josta pääsen aasin siltaa pitkiin otsikon toiseen sanaan HUNGRYBEAST joka on australian ABC1 alkanut uusi sketsi sarja, tai semmoista tutkivaa komediaa, tai mikä siitä nyt kehittyykään,,,Chaser anyone Tämä on tuoretta tavaraa uuunista joten et ehkä suomen mediasta viela sitä löydä.

He tekivät kokeen jossa he keksivät sosiaali tutkimus laitoksen Levitt institute tekivät heille webbi sivut kirjoittivat 10 sivuisen raportin australian erikaupunkien asukkaiden sinisilmäisyydestä. Siis raportti ja kaikki oli ihan keksittyä, he jopa sanovat raportissaan niin.

Seuraavaksi he tekivät lehdistötiedotteen (pitäisi ehkä käyttää sanaa media tiedoite, onko se käytössä suomessa) ja halusivat nähdä kuka tarkistaa lähteet,,,,jessus koko juttu meni täydestä, media raportoi uudesta tutkimuksesta ja kukaan ei tarkistanut lähteitä.
En ole varma saako sitä katsoa suomessa mutta voit yrittää webbisivuilta.

Huolestuttaa...onko ne sienet sittenkin terveellisiä, tapaako se kännykkäsäteily sittenkin minut.

ok jos en nyt lopta niin juuri heränneet ajatukset pitävät minut poissa uuden kodinhoitohuoneen rakentamisesta.

xxx