Kenellä onkaan valta

Olen tässä miettinyt että kenellä onkaan valta vallanpitäjällä vaiko lobbyistillä, onko se suomeksi nyt neuvonantajalla.

Kun ajatellaan esimerkiksi presidenttiä, onko hän vain kumileimasin ja hänen avustajansa sanovat hänelle että sinun kannattaa tehdä näin ja noin. Avustajien mielipiteet tulevat sitten taas heidän omista lähteistään.

Naiivimmat ajan tarkkailijat voisivat sanoa että onhan päättäjällä omakin mieli ja hän vain kuuntelee neuvonantajia ja tekee sitten järkevän ja hyvin mietityn päätöksen.

Mutta mutta, lobbyistin ei tarvitse tulla valituksi ja miellyttää kansaa, lobbyisti on terävä kuin partaveitsi ja lobbyisti puhuu kuin autokauppias. No oletetaan näin että tilanne olisi tämän kaltainen ja en minä usko että ihan heikoilla eväillä neuvoa antamaan pääseekään saati neuvoa antavia jakamaan.

Oletuksen pohjalta tilanne voisi olla aika huolestuttava, mitäpä jos lobbyistillä on oma vene ojassa ja jos han onkin semmoinen sormenpaitä yhdessä pitävä mini me jolla on tarkoituksena vallata maailma, noin teatraalisesti sanottuna.

No voihan kaikki lobbyistit olla myös minun tapaisia aktiivisesti maailmaa ajattelevia ja siihen vaikuttamaan pyrkiviä hyviä ihmisiä.

mutta huoli on siellä jossain

Äitiyspakkaus 3

Terve taas,
On tullut vain valitettua ja etsittyä niitä epäkohtia mutta ei tehtyä mitään (äänestä minua niin teen) mutta hankalaa on tuppilaudan teko siperian opetuksen mukaan vai miten se pääministeri sanoikaan.

No pikkuisen hyviä uutisia, tai niin minä ne luen. Tänään tuli erivärinen kirje hallitukselta, eli semmoinen ei standardi kiitoskirje vaan oiken kunnon asiaa mietitään kirje.

Kirje käsitteli ja kitti tietenkin sitä minun Äitiysavustuspakkausta, Kirje tuli meidän Department odf innovation , industry, science and research ministeriön yrityspuolelta.

Siinä yrityspuolen virkamies kiitteli hänen ministeri pomonsa puolesta (Senaatori Kim Carr).

Heidän mukaansa tämä asia kuuluu paremminkin työvoimaministeriön asialistalle ja he laittoivat sen eteenpäin vastaavalle ministerille elikkä Julia Gillardille.

Mielestäni se on hyvä koska saan naisen miettimään asiaa ja uskon naisten olevan enemmän asiani kannalla kuin meidän miesten. Myöskin positiivista on se että asia on edennyt, en kyllä yhtään osaa arvata miksi asia on mennyt tuonne tiede koulutus ja tutkimus ministeriöön alunperin.

pitäkää peukkuja ja muistakaa äänestää,,,hei eikös pääministerin paikka aukene kohta, kansanäänestys pystyyn olen vapaaehtoinen hommaan. :) ;)

Suomessa ei ole korruptiota

voi surkeuden surkeus voi älö mölö voi kun sataa voi kun harmittaa.

No mikä nyt on voisi toinen rss syötteen tilanneista lukijoistani kysyä (pieni vihje että sillä tavoin pääset nauttimaan älynväläyksistäni aina silloin kuin niitä on joka ei ole tosin kovin monesti)

Harmitus on siitä kiinni mistä media kokoajan puhuu, vaalirahasta ja korruptiosta. Ensin oli tämä vaaliraha kohu, jonka saa suomentaa lahjonnaksi, tai korruptioksi, ja sitten tämä asfaltti firmojen kartelli josta juuri tuli tuomiot,,,so soo pahat pooiijat ei noin saa tehdä.

No muistatte varmaan kuinka joka perhanan lehti hehkutti sillä kuinka suomi on maailman napa jossa korruptio on tuttu vain sanana BANG BANG cha cha BOOM BOOM, tai mitä vittua, mistäs se tieto on siihenkin tutkimukseen tullut.

Itsekin luin vastaavia artikkeleita jotka oli tehty jonkun luotettavan lähteen mukaan....,mutta eihän siihen tutkimukseen kukaan vastannut että joo kyllä me otetaan lahjuksia, ja joo kartelli on hyvä juttu kun saadaan määrätä hintoja miten halutaan. Eli taas tulemme siihen kuinka tutkimustulokset voivat olla harhaajohtavia.

Kaikkihan me olemme tehneet virheen silloin tällöin, minäkin varmaan kymmenen kirjoitusvirhettä tässä artikelissa joita en kerkiä korjaamaan koska tajunnanvirta pukkaa uutta ajatusta paperille ja viestin perille meno on ehkä tärkeämpää kuin alkaa hiomaan loputtomasti pilkunpaikkoja blogiin tässä niitä ,,,,,, käytä oman halun mukaan.

Siinä viestin perille menossa on sitten tässä kartelli sun lahjusjutuissa ongelma, koska siinä on media mukana, ja aha me suomalaiset niin tykkäämme lukea uutisia joissa meidän sanotaan olevan parempia kuin muut, kuten paras koulutus systeemi vähiten korruptiota. jne.

Ongelma on sitten se että ensin kun luomme median avulla alitajuntaamme kuvan lintukotosuomesta, niin ei media sitä yritäkkään samalla voimalla rikkoa. Ehkä se johtuu myös siitä luonteen piirteestämme että emme halua kuulla huonoa arvostelua ja ohitamme sen vain olankohautuksella.

Toki asioista uutisoidaan nyt koska se myö uutisia, mutta jotenkin minusta tuntuu että suomalaiset silti sanoisivat olevansa lintukodossa, eli olevansa maassa jossa ei ole korruptiota sun muuta ja Amerikassa kaikki on tyhmiä.

Ilmiö on vähän sama kärjistettynä noisssa iltapäivälehdissämme tahi jossain 7 päivää lehdessä.

Ensin uutisoidaan isoon ääneen että se ja se teki sitä ja sitä. Etusivun otsikon lukee näkee noin miljoona ihmistä. Mahdollinen uutisen korjaus tapahtuu seuraavalla viikolla pikkuilmolla heti puhelinseksiilmoitusten edellä. Sen näkee minä ja Pera, koska minä jätän lehden valmiiksi auki Peralle oikeasta kohdasta. Ha Haa,,,pitäisi ottaa kirjekurssi huumorista.

Mitä tästä opimme,,,,lopetetaan itsellemme valehtelu, ei me ja meidän maamme muista ihmisten asuttamista paikoista niin paljoa eroa...paitsi mukavien kelien osalta.

Rasistisadistinatsisika

Onkohan kyse poliittisesta korrektisuudesta vai mistä mutta me olemme kaikki nykyään otsikon kaltaisia henkilöitä. Tai ehkä kyse on siitä että nykyään mietitään näitä rajoja ja kysymyksiä enemmän ja ajatukset leviää laajemmille kansanryhmille.

Ajatelkaapa kuinka moni meistä ajatteli rasistisesti lapsena syödessään neekerinpusua tai sita neekerin lakritsaa, molemmat taitaa olla kiellettyjä ja minustahan tekee rasistin se että en edes ajattele niiden olevan rasistisia, siis olen niin syvälle juurtunut rasisti että en edes huomannut sitä.

Mielenkiintoista on myös ajatella sanoja nigger ja boy, katsoin yhtä muhammed Alin haastattelua jossa haastattelija sanoi johonkin asiayhteyteen jonkun sanan joka kuullosti pojitteluta,,,herran jee herra Ali melkein repi sen haastattelijan pään irti. No ehkä se oli vain media stuntti.

Nigger sana on kyllä erittäin paha Ameriikan mailla.

Minulle tuottaa vaikeuksia löytää suomenkielestä tällä hetkellä korrekti termi. Älkääkä sanoko että ei minun pitäisi jaotella ja edes tarvita termiä, tottakai tarvitsen esimerkiksi jos kuvailen henkilöä, tummat hiukset ja ruskeat silmät, ja silloin se ihon väri on siina myös tärkeä oli se sitten punakka punaniska tai valkoinen albiino.


Samanlaisia esimerkkejä meidän opituista huonoista tavoista löytyy muiltakin elämänaloilta.

Ajatellaan homoseksuaaleja, kun minä kasvoin isksi niin oli yleinen haukkuma sana kutsua jotakuta hoomoksi.

Tai ryssittely, tai ruotsittelu, siis molemmat haukkumamielessä, Teoriassa nämä kaikki ovat yhtä pahoja nimittelyjä joilla yritetään laittaa toinen ihminen alas johtuen hänen geneettisestä taustasta tai syntyperästä, seksuaalisesta suuntautumisesta tms. Tai jopa se vaimojen hellan ja nyrkin väliin laitto.

No onneksi asiat ovat kääntyneet jo paljon paremmaksi, onkohan siihen ollut isona auttavana tekijänä tiedotusvälineet ja asioista puhuminen julkisesti. Mielenkiintoinen asia on muuten ollut se kun nyt viime vuosina on suomessa kaikki tulleet ulos kaapista. Siis tarkoitan sitä että suomessa ollaan jo avoimesti homoja, ei olisi tullut kuuloonkaan noin 10 vuotta sitten.

Heja Suåmi

Armeijasta

Nyt kun siellä puhutaan armeijan kohtalosta ja ruotsikin on jo siirtymässä palkka+armeijaan eikä suomalaiset oikein tiedä mitä siellä Afganistanissa ollaan tekemässä niin ajattelin että ratkaisen tai aianakin kerron oman kantani sille mitä pitää tehdä. (äänestä minua niin ajan sen läpi heh heh)

Kyllä olen käynyt armeijan. Hiukkavaarassa alokasajan ja Kokkolassa Aseseppänä loppuajan, vaikka ei sitä paljoa sepän hommia tehty, enemmänkin koneistajan. Olen myös palvellut YK joukoissa Golanilla, yhtenä viimeisten joukossa.

Jälkeenpäin ajatellen armeija on hienoa ja kasvattava kokemus mutta silloin siellä ollessa ei se mitään herkkua ollut, tai jos sanon sen toisin, niin kyllä sieltä aina mielellään lomille lähti.

Suomen armeijan tarve pitää jakaa kahteen asiaan, se oikea ja sitten kansalaisten romantisoima tarve. Jälkimmäisella tarkoitan talvisotamaista tarvetta, eli että tarvitsemme miehiä juoksuhautoihin. Joskus myös puhutaan siitä armeijan kasvattavasta vaikutuksesta, joo kyllä se omalata osaltani piti hiukan paikkansa, mutta hiukan liian kallis koneisto kasvattamiseen ja uskon että olisin minä kasvanut muutenkin.

Mikä on armeijan oikea tarve, senkin voi jakaa kahteen osaan, sota ja kriisi. Sodan syttyessä armeijan pitää olla riittävän voimakas puolustaakseen maata. Positiivisen varmuuden saamiseksi nykytekniikalla vaatisi taloudellisesti liian isoja uhrauksia. Hyökkäysarmeijaa emme ehkä tarvitse, toivon niin.

Kriisinhallintaan tarvitsemme joukot, Kriiseillä tarkoitan luonnonmullistuksia, mellakoita ja kaikkea sodasta pienempää häslinkiä jossa tarvitaan järjestäytynyttä voimaa.

Armeijan järjestyneisyys on muuten mielestäni sen suurin vahvuus.

Mistäs me sitten nämä avut saadaan jos ei meillä ole omaa armeijaa. Yhteistyöllä muiden maiden kanssa voimme saada riittävät kriisijoukot kunkin maan itsensä kumminkaan joutumatta investoimaan liikaa. En mielelläni käytä NATO nimeä tässä johtuen siitä että sillä on niin iso huono kaiku nykykeskustelussa.

Mutta jos ajatellaan niin mikä olisi sen parempi kuin pieni palkka+armeija ja NATO yhteistyö.

Uskonnosta

Kylläpäs maailmassa riittää paljon parannettavaa, kuten nyt tämä minun krapulani. Täytin tuossa hiljattain tasavuosia ja sitä oli sitten mukava juhlia vaimon kanssa ihan kaksistaan. No tuli nautiskeltua yli omien kykyjen ja jälkiseuraamukset ovat sen mukaiset. oh tämä kärsimysten tie. Josta tuli mieleen Raamattu, ja kristinusko yleensä, oletteko huomanneet kuinka paljon kärsimystä siinä on,,,minkä takia.

Uskonto yleensäkin on uskon asia, selitämpä hiukan ajatuksiani. Kasvoin suomessa kunnon tapauskovaiseksi, kävin häissa, hautajaisissa sun muissa kirkollisissa juhlissa )sanomalla häät assosioin ne kirkkohäiksi,,,maistraatin kauttahan vain mennään naimisiin Ö= .

Minut on kuulemma kastettu, kävin rippikoulunkin luimuilemassa, en edes kyseenalaistanut sitä.

Joskus 1990 luvun alussa alkoi kuulumaan huhuja kirkosta eroamisesta ja minäkin sitä silloin ajattelin ihan siltä kannalta etta miksi annan rahojani pois jollekin kultille. En tainnut koskaan muistaa menn eroamaan. No muuttaessani Austraaliaan joskus 1998 ja saadessani sitten poikani sanoin vaimolleni että missäs tämä poika kastetaan.

Tapoihin kangistuneena en edes ajatellut että miksi pitäisi, no vaimo kysyi sitä ja aloin ajattelemaan että miksi pitäisi?

Skitsofreniat, anteeksi Scientologit alkoivat saada mainetta myös tässä joku aika sitten johtuen heidä värväämistään julkuista kuten Tom Cruise ja John Travolta )Battelfield Earth oli muuten mielestäni ihan kelpo leffa. Naureskelin heille kun USKOVAT tuollaiseen UFO hömpötykseen, kunnes tajusin että heillä on tasan yhtapaljon oikeutusta ja todisteita omaan uskoonsa kuin esim kristinuskolla. Eli molemmat perustuu uskon asiaan eivätkä faktoihin.

Sama pätee tietenkin kaikkin muihinkin uskontoihin, kunnes toisin todistetaan.

Miksi meillä on sitten valtionkirkko suomessa. Se pitäisi lakkauttaa pikimmiten, kirkko saa olla ja porskuttaa, kaikki saa uskoa kehen haluaa ja jos siitä ei ole muuta haittaa muille niin se on ihan ok, mutta ei siihen tarvita valtionkirkkoa.

Joku jo jossain sanoinkin että jos meillä ei olisi valtionkirkkoa niin ei tarvitsisi miettiä kuinka järjestetään tasa+arvoinen uskonnon opetus vaan opetetaan tarpeen mukaan. Kysynnän ja tarpeen laki.

Esimerkiksi Australiassa ilmoitti 70 000 ihmistä uskonnokseen Jedi (joo se tähtien sota) tuossa 2001 vaiko kaksi olleessa väestölaskennassa.
Olen yksi heistä, ja hei sehan on uskon asia, minulla on siita ihan yhtäpaljon todisteita kuin kristityillä omistaan.

Oikeasti uskon että täytyy olla elämää jossain muualla (muilla planeetoilla), Tällä elämällä ei ole mitään tekemistä meidän kanssamme, me olemme vain kehittyneet evoluution kautta ja ihmis aivot toimivat siten että on paljon helpompi elää kun voi turvata johonkin korkeampaan voimaan.

xcv

Vaikuttamisesta

Yhtenä päivänä tuli mieleen että mitkä ovat parhaita tapoja vaikuttamiseen. Tietenkin olisi hyvä jos pääsisi vaikuttajan asemaan ja sitä myötä pääsisi vaikuttamaan. Mutta miten tämmöinen tavallinen ihminen voi sitä maailmaa parantaa?

Ehkä helpointa on tehda hyviä töitä kuin elämäntapana, eli auttaa toisia ihmisiä aina kun voi. Se tekee kyllä hyvän mielen mutta vaikutus ei ole kovin iso. Jos auttamisen saisi muodikkaaksi niin silloin se leviäisi ja jos kaikki auttaisivat toisiaan niin ongelmia ei olisikaan. No tuo nyt on utopiaa.

Mutta mitäs muuta. lobbyistin hommaa tässä kokeillaan, ja saa nähdä tuottaako hedelmää, pitää siihenkin taas paneutua ja alkaa saunottamaan poliitikkoja. Onko muita tapoja vaikuttaa? Vai pitääkö meidän nöyrästi kumartua ja ristiä kätemme ?

Valokuvista


Valokuvia on kiva katsella, joten minäkin päätin ottaa yhden. Menin heti aamutuimaan ja näppäsin kuvan takapihasta niin syksyisessä suomessa tiedetään miten siperia opettaa. Olen tehnyt kaiken muun itse paitsi varsinaista kuoppaa. Talon ostaessamme takapihana oli ainoastaan muurahaisia täynnä oleva nurmikko ja joo kysyjille vastaan kyllä puutarhassa on töitä mutta mikäs siinä jos sen hoidosta tykkää.

Rasisteista sun muista hihhuleista

Kun suomessa oli juttua siitä Halla+ahon oikeudenkäynnnistä ja muusta sananavapaudesta niin kävin tietenkin tarkistamassa herran blogin. Hyvin osaa mies sanan miekkaa käyttää täytyy myöntää ja löytää hyvin myös perusteluja väitteilleen. Ongelma mielestäni on sitten se kaikki muu aines, Hallaahon blogilta eksyin Homma foorumille ja siellä kun hiukan lueskelee niin alkaa aivot kiehumaan. Enää ei ihmiset olekaan niin hyviä sen sananmiekan heilutuksessa vaan he ovat suoraan rasisteja ja valmiita tositoimiin. Jotenkin alkaa tuntua raskaalta lukea ihmisten ajatusmaailmoja ja tuntuu etta heitä riittää ihan mahdottomasti )näillä on tapana laittaa listaus muista heitä kiinnostavista blogeista sivun laitaan.

Itselle tuli mieleen Hampurissa näkyvä uusnatsien mellastus, siis siellä asuneena huomasi että heillä on hyvin näkyvä ja esillä oleva kulttuurinsa. (heilla on mm vielakin vallatuina Elben rannalla olevia isoja kivitaloja jotka olisivat arvokkaita toisissa käsissä) No on siellä kyllä poliisien toiminta kuin armeijasta ja heitä myös riittää.

Kyllä tämä meno joskus huolestuttaa.
x

Kriittisesti omia mielipiteitä kohtaan

Ajattele kuinka hankalaa on olla kriittinen omia ajatuksiaaan kohtaan. Esimerkiksi minulla voisi olla täysin eri mielipiteet kaikesta jota kirjoitan. Samanaikaisesti joku toinen voisi olla yhtä isolla varmuudella samaa mieltä ninun toisin ajateltujen mielipiteiden kanssa kun minä. Itse vastustaisin näitä toisia ajatuksia. Sama toisin päin, siis yritän ymmärtää sen että joku voi olla yhtä rakastunut mämmiin kuin joku toinen suklaaseen, ja kumpikin on oikeassa omalla tavallaan.

bloggaus

Katselin tuossa blogilistaa ja v?kisin minulle tuli mieleen ett? suurin osa bloggaajista on nuoria naisia-tytt?j?.

Johtuuko se siit? ett? naiset ovat avoimempia pit?v?t kirjoittamisesta toisin kuin pojat jotka ehk? pelaavat tai muuten vain surffailevat.

Onko mielikuvani sitten v??r? koska minusta my?s tuntuu ett? vahnhempien )30`vuotta ja risat bloggaajien osuus on taas tasoittunut sukupuolisesti.

vaalirahoituksesta

Kun tässä omaa olematonta rahoitusta mietin niin tulee mietittyä vähän muutakin. Täällähän ei annetta koti remonttireiskalle veronmksajien apurahoitusta työttömyyskorvauksen muodossa jo on sattunut paritumaan ja kumppani on oravanpyörässa vauhtia saamassa.

Eilen kuuntelin jotain vanhaa podcastia yleltä (media seurantani on hiukan valikoivaa ja jäljessä) Siinä joku ilmeisesti ei toimittaja esitti ajatuksen että kuinka tämä vaalirahoitus sotku on pysynyt piilossa monta kymmentä vuotta vaikka se on ollut toimittajien tiedossa.

Asiasssa mietittiin että josko ja koska toimittajilla on kytköksiä ja omia etuja olla hyvaa pataa päättäjien kanssa niin vaalirahoitusta ei ole ollut hyva tutkia ja hutkia vaan tämmöinen vaalirahakäytös ja siitä vaikenemine on ollut talon tapa. Vahtikoira asiaa jo hiukan hutkii ja kait siellä on jotain uusia toimittajia joilla ei viela ole alkanut etuisuudet juoksemaan.

Mielenkiintoinen asia muutan kahdellakin tapaa, ensinnäkin tällä toimittaja kytköksellään, eli kuinka itämaista (vastakohta länsimaiselle) suomen toimmittajatyö on ollut.

Mikä ei kylläkään ihme kun miettii meidän lähihistoriaa rakkaan naapurimme kanssa, ja nyt en puhu sodista vaan kekkkosen ajasta tuonne 1980 luvun loppuun ulottuvasta ajankohdasta.

Mielenkiintoisena sivuajatuksena tuli mieleen että kuinka olisi suomessa nykyisenkaltaista internettiä sensuroitu 1970 luvulla.

Vaalirahoitussotku on mielenkiintoinen myös toisella tapaa, siis kaikkihan me sen tiesimme, emme tietenkään juuri Ilkka Kanervan saamaa kesämökkiä (siis tämä on leikillinen heitto ei todellista tietoa) mutta meillä kaikilla oli tiedossa mita siella kunnavaltuuston saunassa on päätetty kun kaupungin suurimman sahan omistaja on tarjonnut illan.

Tarkalleen ottaen saunailtoja pikkupalveluksia ja lomia voidaan ajatella lahjontana, mutta ehkä ajattelemme niitä silti vain talon tapana.

Jos kaupungin suurimman sahan omistaja Seppo Sahuri nyt kutsuu kaupungin johtajan kavereineen mökilleen saunomaan, niin pitäisikö heidän tuoda mukanaan omat makkarat ja kossut.

Paras tapa asian hoitoon on ehkä se että yhdelle ihmiselle ei annata liikaa päätäntä valtaa ja meidän ihmisten asenne pitäisi olla avoimempi ja epäitsekkäämpi.

Pystyisikö itse kieltaytymään ilmaisesta lounaasta, jos sen maksuna on minun jaa asian puolesta joka voisi olla muutenkin jaa,,,,jaa a.

Uskon siihen pystyväni ja sanon sitten että näin on päätetty Seppo Sahurien tarjoamien kossujen krapuloissa.

No nyt alkaa ajatus jo harhailemaan ja pitää jättää jotain tulevillekin virkavuosille.

River fire

Viikonloppuna alkoi kotikaupunkini Brisbanen joikifestivaalit. Suurimmalle osalle se merkitsee isoa ilotulitusta (kuulemma 600 000 ihmistä oli pakkautunut joen rantaan) osalle ilmaiskonserttia Iisakin Chrissin kanssa jne. Iso huipennus on F111 hävittäjien dump and burn näytös jossa ne päästää kerosiinia pihalle ja käynnistää jälkipolttimet siihen päälle luoden ison hitsauspillin taivaalle. Nämä koneet jäävät kyllä eläkkeelle ja uusilla horneteilla kikka ei sitten onnistukkaan, mutta mukavaa kansanhuvia.

pelkka ilotulitus video telkkarista kaapattuna
http://www.youtube.com/watch?v=Q0SB_zN61rI
ja ne hitsauspillit kolmen vuoden takaa

http://www.youtube.com/watch?v=pbK1koSNxc0

Itse en pakkautunut kaupungin keskustaan vaan kävelin poikani kanssa kadullemme josta kaupunki näkyy sopivasti siitä oli sitten helppoa näkymiä ihailla.

Kriittisyys

Menee hiukan maailmanparantamisen ohi mutta olen miettinyt kriittisyyttä viime päivät. Tarkoitan sitä kuinka me suhtaudumme kriittisesti toisten mielipiteisiin tekoihin ta muuhun sellaiseen.

Kävin itse tarkistamassa sananvapauskeskusteluja suomalaisilla keskustelupalstoilla. Asiat pyöri uusien media tai sanoisinko blogi julkkujen sanomisien ympärillä Halla+aho scripta bloginsa kanssa, (sitä voisi koettaa jaksaa lukea jos siitä provosoituisi ajattelemaan. Joku hautamaki ja sitten joku autokauppias on joutunut ongelmiin sanomiensa johdosta.

Osa näistä on varmaan vain tyhmiä möläytyksiä osa huomion hakua ja osa ihan puhtaita omia mielipiteitä. Mielenkiintoista seurata sitten jostain suomi24 palstalta kuinka näitä kommentoidaan. En kylläkään suosittele, se on henkisesti aika raskasta ja siitä tulee vain paha mieli kun lukee kuinka ihmiset haukkuu toisiaan.

Sananvapaus on kyllä aika mielenkiintoinen,,,ensin kuulutetaan että meillä on sananvapaus mutta kulloinenvaltavirta sitten lailla päättää mikä on sananvapautta ja mika rikosta.

Työttömyyskorvaukset

Suomen työttömyyskorvaukset vaatisivat mielestäni hiukan uudistusta. Minka takia Matti Meikäläisen tulisi maksaa verorahoja 3000 euron keskiansioistaan siihen että Ehnrooht saisi korvausta vaikka hänella olisi saman aikaisesti miljoona omaisuus tai puolisolla tuloja jokunen satatuhatta.

Tällä tarkoitan sitä että sosiaalietuudet tulisi myäntää tarpeen mukaan tervettä jarkeä käyttäen. Jos sinulla tai aviopuolisollasi on tarpeeksi rahaa niin sinulle ei anneta sita lisää, helppoa.

Asiaan otetaan huomioon siella pankkitileillä lojuvat rahat, pääomatulot, puolison tulot ja mistä muualta sitä rahaa nyt kertyykään.

Esimerkkina otetaan pariskunta joilla on kaksi tuloa, mies (se Matti M) ja Elisabeth. Matti joutuuu keskiansiostaan työttömäksi mutta koska Elisabeth samanaikaisesti tienaa mukavat 7000 Euroa per kk niin Matille ei myonnettäisi työttömyystukea.

Elisabethin tulojen ei tietenkään tarvitse olla edes noin korkeat vaan sellaiset joilla heidän perheensä selvityy.

Alkaisi ehka työttömyyskin vähenemaan ja pääsisimme siitä sosiaalietuuksien käyttökultuurista.

Mitä menetinkö kaikki ääneni?

Kevät on tullut

Pihalle katsoessani tuli tietoisuus kevät on täällä. Aiemmin luurankona ollut puu on saanut uudet lehdet jihuu.

Ylen ohjelmia

Täällä Australiassa tulee arvostettua eritavalla hyvää suomalaista media tuotantoa ja on ihan pakko mainostaa Kirsi Virtasta.

http://blogit.yleradio1.yle.fi/kirsivirtanen/mika_suomalaisessa_politiikassa_mattaa#comment-10335

Hänellä on hyvä provosoiva tyyli joka laittaa monesti ajattelemaan asioita eri kannalta ja sitä myötä saa itsekin uusia ajatuksia.

Itselläni on hyvin pullat uunissa koska voin remonttia tehdessäni kuunella podcasteja päivät pitkät ja antaa ajatuksieni lentää

Äityiyspakkaus 2

Pahoittelen valmiiksi jos en ole laiskuuttani kerinnyt vaihtamaan kaikkia ääkkösiä paikalleen. Vuosien saatossa sormet ovat oppineet kirjoittamaan tutuille Äät Aana ja nyt ajattelin käyttää suomi asetuksia koneella ja yrittää muistuttaa sormia että siellä ne kirjaimet ovat pilkkujen ja muiden merkkien takana. Tietenkään en ole saanut suomenkielistä tavausta toimimaan koneellani, joten kaikki kirjoitusvirheet ovat ihan sitä minua itteäni. Murresanat taasen ovat omia väännöksiäni pohjalaisesta alkuperä murteesta.

Mutta asiaan, otsikon mukaisesti hiukan päivitystä asiaan, kirjoitin eilen pääministerille ihan mukavan kirjeen,,,laitan sen tänne myöhemmin. Saapas nähdä miten käy.

Äityiyspakkaus

Etten ihan täysin paljastuisi tyhjänpuhujaksi ja taivaanrannanmaalariksi niin kerron hiukan ensimmäisestä todellisesta maailmanparannnuksestani. Pitää ehkä tarkentaa että kyllähän me kaikki teemme hyviä tekoja joka päivä mutta senhän pitäisi olla osa ihmisluonnetta ja luonnollista toimintaa. Nyt tarkoitankin sellaisia tekoja jotka saa isompia lukuisiin ihmisiin vaikuttavia muutoksia aikaan.

Suomessa on mielestäni erittäin hyvä käytäntö äityispakkauksien kohdalla, mikä sen parempi alku ja helpotus uudelle lapselle ja perheelle kuin hyvin suunniteltu ja kohdennettu tarveaine paketti.

Australiassa vastaavaa systeemiä ei ole, täällä kylläkin annetaaan syntyvän lapsen vanhemmille 5000 dollarin avustus ja tuloista riippuen sen jalkeen avustusta...

Olen ollut nyt hiukan lobbyistina paikallishalliintoon päin (hitto politiikka on hidasta, pitäisi olla sauna neuvotteluissa mukana) sekä Pasific Brandsiin joka kylläkin juuri siirsi vaateteollisuutensa Kiinaan mutta joka on muuten kiinnostunut olemaan projektissa mukana ja tarjoamaan palvelujaan.

Minun ideanai on adoptoida suomen äityispaketti tänne australiaan ja saada paikallinenn tehdas valmistamaan tuotteet ja sitä myöten luoda työta ja lapsille paremmat olot. Rahat siihen pakettiin otettaisiin tietenkin tuosta kerta maksusta.

kerron kun tulee uutista

Kiire

Ajatukset ovat olleet hiukan muissa maailmoissa samalla kun ruumis on ollut kiireisempi kuin koskaan. Meille tuli sukulaisia suomesta ja ennen heidän saapumistaan minun piti rakentaa heille uusi vierashuone.

Kiinostuneille tiedoksi että vein lähialueiden lisäksi vieraamme Gold Coastille merinäkoala hotelliin heräilemaan muutamaksi päiväksi ja siitä oli hyva tutustua turistielämään rantakohteessa. Sieltä vein heidät sademetsiin ja myöhemmin kierrokkselle Sunshine Coast, Noosa, Hervey Bay ja Fraser Island kohteisiin jotka ovat meistä pohjoiseen. Tietenkin olen tutustuttanut heidät kotipanimoni tuotteisiin ja omiin kulinaristisiin luomuksiin )toivottavasti pitävät.

Nyt on turistioppaan työt suoritettu ja alkaa olemaan aikaa maailmanparantamiseen.

Ensi viikolla vieraat ovat mennneet ja saan ajatus rauhaa ja ehkä ajatuksiakin mieleeni.